Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Különdíjat kapott a Gyulai Várfürdő az Európai Gyógyfürdőszövetségtől

Különdíjat kapott a Gyulai Várfürdő az Európai Gyógyfürdőszövetségtől

2015. Június 03. 14:17

Az Európai Gyógyfürdőszövetség (ESPA) a május 19. és 25. között tartotta 20., jubileumi kongresszusát és közgyűlését a lengyelországi Sopotban, ahol a gyógy- és egészségturisztikai szektor legfontosabb kérdései kerültek terítékre.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Miika Silfverberg / Illusztráció 

A szervezet idei gyűlése az ESPA Innovation Awards díjátadójával zárult, ahol a Gyulai Várfürdő is elnyerte a zsűri különdíját – ismertette az OBJEKTÍV Hírügynökség a Magyar Turisztikai Zrt. forrásából.

A több mint 1500 európai gyógyfürdő és gyógyhely 1995-ben, Brüsszelben alapította meg az európai szövetséget. Jelenleg az ESPA tagjai 20 európai ország szakmai szövetségei és gyógyfürdői. A szervezet a fürdők és gyógyhelyek népszerűsítése, a tapasztalatcsere és a bevált gyakorlatok megosztása mellett az EU-n belül a közös érdekképviseletet is ellátja.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzése szerint 2022-re a turizmus és az egészségipar együttesen a világ egyik meghatározó gazdasági ágazatává válik. A legfontosabb küldőpiacainkat jelentő fejlett országokban az idős népesség arányának növekedése a legjellemzőbb demográfiai trend. Az egészségükre mindinkább odafigyelő, az utazás terén egyre tapasztaltabb szeniorok növekvő fizetőképes keresletet jelentenek az egészségturisztikai iparág számára. A jóléti társadalmakban emellett nő az igény a saját finanszírozású egészségügyi kezelések turisztikai élményekkel való összekapcsolására.

A Gyulai Várfürdő különdíja a hazai turisztikai szempontok megvilágítása miatt is jelentős elismerés. A kedvelt hazai úti célok sorát gazdagíthatja, s erősítheti azt a tendenciát, miszerint a magyarok is belföldi tervekkel állnak elő saját szabadságuk eltöltésére. 

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. június 2.

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.