Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Létezik 9 dollárért kapható számítógép? A válasz: igen

Létezik 9 dollárért kapható számítógép? A válasz: igen

2015. Május 10. 20:01

Zseniális találmány érkezik a piacra, amely nem más, mint egy zsebbe tehető számítógép. A neve: C.H.I.P. Szemtelenül olcsó és okos választás lehet azoknak, akik kisebb teljesítményű számítógéppel is megélnek a mindennapokban. Hogy mit is tud? 

Fotó: Kickstarter / C.H.I.P. / 

A C.H.I.P. apró, de annál nagyobb teljesítményű. 1 GHz-es processzor, 512 MB RAM és 4 GB méretű merevlemez a tárolóképessége. Kompatibilis Wifi-vel és Bluetooth-al egyaránt, ami jó hír a mobilitás szempontjából. Egér és billentyűzet is Wifi-n keresztül csatlakoztatható. A tervezők okos választásnak ígérik az apróságot akár munkához, kisebb teljesítményű játékokhoz, interneten való szörfözéshez, diákoknak a tanulmányok mellé, zeneszerkesztéshez, és még lehetne folytatni a sort.

Az ingyenes LibreOffice szoftvercsomag is futtatható a C.H.I.P.-en, ily módon könnyen elkészítheti saját prezentációit, szöveges dokumentumait, bármilyen adattal ellátott táblázatot. Vezeték nélküli kontroller csatlakoztatható hozzá, amivel a régebbi, kisebb igényű játékok válnak irányíthatóvá. Emellett még sok ezer egyéb ingyenes alkalmazás futtatható vele. Természetesen a 9 dollár az alapkütyü árát jelenti, ezen felül egyéb kiegészítőkkel is kapható lesz a produktum. 

Forrás: Kickstarter / C.H.I.P. / 

A termék rendkívül sikeresnek bizonyult, eddig több mint fél millió dollárt gyűjtött közösségi finanszírozás keretein belül. 

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.