Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Magyar fejlesztésű alkalmazás oldhatja meg a "szerelemlakatok" problémáját

Magyar fejlesztésű alkalmazás oldhatja meg a "szerelemlakatok" problémáját

2015. December 15. 17:59

Habár a "szerelemlakatok" már történelmünk részesei, amelyek vitathatatlanul erős szimbolikus töltettel bírnak, mégis az eltávolításukra volt szükség például Párizs egyik történelmi hídjánál, ahol a lakatok súlya kárt tett a híd szerkezetében. Most egy magyar fejlesztésű alkalmazás oldhatja meg azoknak az európai városvezetőknek a gondját, akik a szerelmesek által elhelyezett lakatok környezetre, és építményekre egyaránt ártalmas problémájával küzdenek évek óta.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Mathias Appel 

A fémlakatok károsak a környezetre, rongálják a hidakat és az épületeket, eltávolításuk komoly anyagi terhet jelent az illetékeseknek. A párizsi Pont des Arts híd korlátaira például az elmúlt években az oda érkező szerelmesek csaknem egymillió fémlakatot tettek, amelyek súlya alatt a híd megroggyant, és használata veszélyessé vált. A hatóságok ezért leszedték a lakatokat és megtiltották az újabbak elhelyezését.

A Smart LoveLocks nevű magyar fejlesztésű alkalmazás segíthet abban, hogy ne árasszák el újra illegális lakatok a korlátot.

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.