Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Március 20-a, a macaron napja

Március 20-a, a macaron napja

2015. Március 20. 14:49

A budapesti Akvárium Klub ad otthont a Macaron Nap Magyarországon rendezvénynek, ahol március 20-án a francia édesség lesz a reflektorfényben. Hazánkban immáron negyedik alkalommal rendezik meg az eseményt.

Fotó: Flickr / Creative Commons / julien haler

A macaron tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula, és különböző ételszínezékek felhasználásával készül. A két korongot többnyire vajas krémmel, esetleg lekvárral ragasztják össze. Velence környékén kezdett elterjedni a 14-15. században, és vált a franciák egyik legismertebb cukrásztermékévé.

A rendezvényen minden kilátogatónak lehetősége nyílik megkóstolni a kiállított édességeket. A falatozás mellett érdekes előadásokat és beszélgetéseket hallgathatnak meg a témáról.

 

Tervezett program:

Kapunyitás 14 órakor

Megnyitó - Köszöntő beszéd 

14:30 "Az Év Macaronja" Macaron Verseny megkezdése - macaronok leadása (cukrászdák részéről)

15:00 Francia Kamara köszöntő beszéd

15:20 A zsűri bemutatása: Mautner Zsófia (Chili&Vanilia ),

Varga Margit (Zazzi Cukrászda, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete), Caroline Zeltz (cukrász, Francia Kereskedelmi és Iparkamara), Kárai Dávid (főszerkesztő, Nosalty.hu) Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő), Stephane Gerphagnon (mester cukrász, á Table!), Veszely Attila (mester cukrász, Csokoládé Akadémia), a macaronok értékelésének megkezdése

16:00 A macaron sikere Magyarországon 2012 - 2015. macaron trendek (a Nosalty támogatásával), a Macaron Nap, mint az első gasztronómiai "startup" rendezvény.

16:30 A kiállítók bemutatása - folyamatosan

17:30 Geszti Péter és Gianni színpadi beszélgetés

18:00 A Francia Intézet programja

18:30 Macaron Verseny eredmény hirdetés

Forrás: http://macaronnap.hu/

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.