Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Kedvelt belföldi úti cél Észak-Magyarország hegyvidéki régiója

Kedvelt belföldi úti cél Észak-Magyarország hegyvidéki régiója

2015. Május 28. 11:04

Észak-Magyarország az ország egészségtudatos, aktív hegyvidéki régiója, sokszínű kínálatával a harmadik legkedveltebb belföldi úti cél - adta hírül az Objektív Hírügynökség. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / Peter 

Számos egészségturisztikai központ kínál lehetőséget gyógyulásra, világörökségként számon tartott kulturális értékeinket vagy méltán híres borvidékeinket szintén érdemes felfedezni. A gazdag programkínálatot és az újdonságokat ezúttal is roadshow-n népszerűsíti a Magyar Turizmus Zrt – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

A régió turisztikai közössége elsőként a Szegedi Borfesztiválhoz csatlakozva mutatkozott be idén, a rendezvény első hétvégéjén. Emblematikus kiállítói installációval hívták fel a szegediek figyelmét arra: itt az ideje, hogy megtervezzék üdülésüket. A közönségtalálkozó a kereslet felmérése mellett kiváló alkalmat teremtett arra, hogy az MT Zrt. informátorai nagyobb hatékonysággal, személyre szabott programokat, üdüléseket tervezzenek az utazóknak. A standot több százan keresték fel. A legkeresettebb programok a hegyvidéki túrák, földalatti programok voltak, népszerűek a várak és barlangfürdők is. A Bükki és Aggteleki Nemzeti Parkon végighúzódó kéktúra-útvonal, a felújított várak és a kisvasutak kiváló alkalmat nyújtanak a kirándulásra. Télen sípályák, tavasztól őszig a hegyvidéki kerékpározás és két kalandpark kínál lehetőséget az aktív pihenésre. Az aktív turizmusra fókuszálva június 11-13. között a budaörsi Decathlon Áruházban is bemutatkozik Észak-Magyarország. A régió legfontosabb küldőterületeinek számító alföldi városok (Szeged, Kecskemét, Debrecenen és Nyíregyháza) mellett Budapesten is szerveznek közönségtalálkozót.

Híres észak-magyarországi turisztikai helyek: Börzsöny hegység, Miskolc-Lillafüred, Aggteleki-cseppkőbarlang, nemesi kastélyok és középkori várak-várromok (diósgyőri, boldogkői, füzéri), Eger, Mátra és a Bükk. Az Aggteleki Nemzeti Park és a Tokaji borvidék a világörökség listáján is helyet kaptak. 

Forrás: Objektív Hírügynökség

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.