Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Mit érdemes tudni a Hearthstone-ról? – interjú Charlie Newbern-al

Mit érdemes tudni a Hearthstone-ról? – interjú Charlie Newbern-al

2015. Július 05. 18:22

A kártyajáték növekvő népszerűségnek örvend a felhasználók körében, és erről kérdeztem a Mana Addict főszerkesztőjét. Ezeken a tikkasztó nyári napokon érdemes picit többet tölteni a lakásban, és akkor miért ne próbálhatnánk ki a játékot, akár telefonon, vagy tableten is lehet játszani a Balaton partjáról.

Fotó: http://mana-addict.com/ 

Miről szól a Hearthstone? Lehet kártyákkal is játszani, vagy csak interneten?

 

A Hearthstone a sokak által ismert World of Warcraft és Warcraft sorozat világában játszódó CCG (gyüjtőgetős kártyajáték). A történet szerint egy kis fogadóban játszódik, ahova a fáradt vándorok térnek be megpihenni, inni valamit vagy éppen kártyázni. Ezek a vándorok lennénk mi - a játékosok - és ebben a virtuális fogadóban ülünk miközben játszunk. Kizárólag interneten játszhatjuk, de ázsiai webshopokban kapható nem hivatalos, valódi kártyákkal játszható változata is.

 

Mennyire elterjedt ez hazánkban?

 

Ahogy az egész világon, hazánkban is az egyik legelterjedtebb játékká nőtte ki magát ez a kis projekt, de közel sincs akkora játékosbázisa, mint például a League of Legends-nek. A közösség egyre jobban nő, ez köszönhető a mobil platformokon való elérhetőségnek és a játék egyszerűségének is.

 

A szerencse nagyjából hány százalékban befolyásolja a győzelmet?

 

Mint minden kártyajátékban, itt is nagy szerepet játszik a szerencse. Ez a faktor az utóbbi játékfrissítésekkel csak nőtt, hiszen nagyon sok lény és képesség a véletlenszerűségen alapszik. Ez lehet jó és rossz is, az biztos, hogy fokozza az izgalmakat.

 

Mennyit kell tanulni a nullától, hogy valaki bekerüljön mondjuk az élmezőnybe?

 

Sokan úgy érkeznek a Hearthstone-ba, hogy már sok éves kártyás múlttal (Magic, Hatalom kártya) rendelkeznek, ők könnyű helyzetben vannak. Viszont a teljesen friss játékosoknak sincs túl nehéz feladatuk, mert a játék felépítése nagyon egyszerű. Ha élmezőny alatt a játékban megszerezhető legmagasabb rangot, a legendát értjük, akkor megfelelő kártyakészlettel egy hónap, napi pár óra gyakorlással és tanulással elérhetjük.

 

Rendeznek ebből versenyeket a világon, esetleg itthon is?

 

A világ szinte minden táján rendeznek nagyszabású versenyeket, komoly, több ezer dolláros nyereménnyel. Ez alól hazánk sajnos kivétel. Itthoni viszonylatban, komolyabbnak számító verseny az elmúlt másfél évben mindössze 4-5 darab volt.

Fotó: http://mana-addict.com/ 

Egy magyarnak mi kell ahhoz, hogy nemzetközi szinten is ismerjék a nevét? Ez napi hány óra játékot igényel?

 

Manapság egy játékos lehet ismert a játékban elért eredményeiről vagy az általa sugárzott online műsorairól (streamekről), esetleg mindkettőről. Sajnos nemzetközileg ismert magyar játékos nincsen, pedig pontosan ugyanannyi dologra van szüksége az ismertté váláshoz, mint akármelyik más ország játékosának.

 

A Mana Addicton a kezdőtől egészen a haladó szintig vannak segédanyagok, leírások?

 

Oldalunkon mindenki megtalálja a magának való tartalmat, még a haladók is, de próbálunk inkább a kezdőbb rétegnek kedvezni, hiszen ott van nagyobb igény a segítségre.

 

Ezeket angolról fordítjátok, vagy esetleg a saját tapasztalataitok?

 

Mivel itthon kevés az olyan játékos aki szívesen írna cikkeket és igazán ért a játékhoz, így nagy részt fordítunk, de egyre töbsször olvashatóak 100 százalékban saját tartalmak.

 

Van igény a felhasználók között, vagy inkább megy mindenki a saját feje után?

 

Nagyon sok a kártyás múlttal nem rendelkező új játékosok száma, így pont ennyire nagy az igény a fejlődésüket segítő tartalmakra. Aki már próbált egy profi által készített paklit vagy egy leírást követni kezdőként, az tudja, hogy mennyire egyszerűbb, mint egy saját kreálmánnyal felküzdeni magunkat a ranglétrán.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.