Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Pontosan tippel a Microsoft arcfelismerő rendszere?

Pontosan tippel a Microsoft arcfelismerő rendszere?

2015. Május 02. 15:42

A Microsoft új arcfelismerő rendszert fejlesztett ki, amit ezen a linken mindenki ingyenesen ki tud próbálni. Saját példáimon keresztül tapasztalva, nem mindig tippelt a valós életkorom közelébe, az összes próbálkozásom esetében öt-hat évvel többnek saccolt.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Raymund Bryson

Néhány nappal korábban egy fejlesztői konferencián mutatták be a programot, ami kimagasló népszerűséget ért el már az első napokban a hazai és külföldi portálokon. Igazi sikertörténet kezdetének lehetünk tanúi, hiszen már most több százezren töltötték le és próbálták ki. Mindenkit érdekelt, hogy hány évesnek néz ki, a valós korához képest, és mindezek mellett még a nemünket is megtippeli.

A program használata nagyon könnyű, saját magunk is tölthetünk fel fotókat a gépünk merevlemezéről, és pár másodperc után megkapjuk az eredményt. Az eredményt viszont nem kell komolyan venni, hiszen a legtöbb esetben nem találja el a valós életkorunkat. Ha egy képen többen is szerepelnek, azzal is meg tud bírkózni. Mindenki nyugodtan kipróbálhatja saját képeivel és barátairól is, és végre kiderül, hogy ki néz ki fiatalabbnak a képek alapján. Indulhat a móka!

Viszont egy buliban való ismerkedéskor nem ajánlatos erre a programra hagyatkozni, hogy hány év körül lehet, akivel épp ismerkedünk. Ott nyugodtan támaszkodhatunk a tapasztalatainkra és a megérzésünkre. Pár percet mindenesetre érdemes rá szánnunk, ha szeretnénk magunknak és ismerőseinknek boldog perceket szerezni.

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.