Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Új nyári őrület, a szelfidrón

Új nyári őrület, a szelfidrón

2015. Január 14. 15:02

Ha minden klappolni fog a fejlesztések során, akkor idén júniusban a szerencsések kezükbe foghatják a világ első szelfidrónját. Igen, mindenki jól olvasta - szelfidrón. Még leírni is furcsa, nemhogy belegondolni milyen lehet.

 

A kis szerkezet 55 grammot nyom, és nem nagyobb 6,5 x 6,5 centiméternél, így bárhova magunkkal vihetjük. Elsőnek az jutott az eszembe, hogy az amerikai iskolákban a tiltó táblák bővülni fognak azzal, amin ez a szelfidrón stilizált képe lesz rajta. Milyen vicces lenne, ha dolgozat közben valaki bekapcsolná a drónját és a tanár megoldásait lefényképezve abszolválná a tesztet, vagy éppen az egyik társa lapjaiba pillantana bele.

 

5 megapixeles kamerával rendelkezik, amihez társul egy képstabilizátor, GPS (ez alapján követ minket), mikrofon, hangszóró, vaku. Nagyjából 10-15 percig működik. A tereptől függően 15-30 méterig képes eltávolodni tőlünk. Azonban a legfontosabb kérdésemre is megkaptam a választ, mielőtt lemerülne visszajön hozzánk, így nem kell keresgélnünk, hogy hol láttuk lezuhanni.

 

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.