Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » 70 százalékkal kevesebb vizet használ fel az új zuhanyzó

70 százalékkal kevesebb vizet használ fel az új zuhanyzó

2015. Augusztus 12. 13:46

Komoly üzleti sikert értek el a Nebia névre keresztelt zuhanyzóval a fejlesztők. Három-négy fő szempont mentén lehet végiggondolni az innovatív terméket: élménygazdag, 70 százaléknyi vizet spórol meg az átlagos zuhanyzókhoz képest, s mindemellett dekoratív. A vízzel való megfelelő bánásmód bolygónk egyik legnagyobb kihívása, amire már gyermekkorban szükséges felhívni a figyelmet.

Fotó: Kickstarter / Nebia Shower 

A közel 900 ezer dollárt gyűjtött startup vállalkozás büszkén viselheti magán az innovatív jelzőt. De hogyan is takarít meg ennyi vizet?

A zuhanyzó a lehető legkisebb részekre bontja a vízcseppet, ami által többszörös vízmennyiséget ér el ugyannyi adagból, mint az átlagos zuhanyzók. Ezáltal a tusolás során sokkal nagyobb vízpermet éri a testet is, jobban tisztítja a bőrt és egyúttal hidratálja is azt. Elég csak az autók tisztítására gondolni, ha a szennyeződések eltávolítása a célunk. A slag végére helyezhető pisztoly több sugárra bontja a vizet, ami sokkal intenzívebbé teszi a tiszító hatást. Ilyen analógia mentén gondolkodhatunk itt is.

Persze a történet legnyomatékosabb része a spóroláson van. A pénztárca is megköszöni már csak egy hónap elteltével is a felhasznált vízemnnyiség közti különbséget. A Földünk vízkészletével foglalkozó tanulmányok lesújtóak, meglehetősen negatív irányba halad a vízzel való bánásmódunk. Az effelé találmányok segíthetnek hozzá a spóroláshoz, noha természetesen nem a legolcsóbb termékek közt foglal helyet. Mégis vannak, akik anyagilag megengedhetik maguknak a hasonló fejlesztéseket, s az ő felelősségük is nagy. Nem gondolkodhat az ember a - "ha ő se, akkor én se" - vezérfonal mentén, éppen ezért érdemes befektetni a környezettudatos ötletekbe. Remélhetőleg az új technológia hamar beépül a pénztárcához közelebbi termékekbe, hiszen óriási vízmennyiség-spórolás mutatkozhat meg már csak egyetlen ember használatában is.

Szerző: Gy.Zsolt 

 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.