Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » A Házfal, a társasházban lakók közösségi portálja

A Házfal, a társasházban lakók közösségi portálja

2015. Április 11. 13:10

A magyar startupként indult Házfal azt a célt tűzte ki maga elé, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz, és könnyebbé tegyék a kapcsolattartást. Mindezek mellett megkönnyíti a pénzügyeik rendezését is.

Fotó: http://www.hazfal.hu/

Milyen döntés hatására indították el a Házfalat?

 

Az alapítók közül mindannyian társasházban lakunk és egy beszélgetés során merült fel, hogy mennyire nem ismerjük a szomszédainkat, és hogy régen mennyire más volt a lakóközösség. A társasházi élet régen közösségi programokkal, ismeretségekkel, új barátokkal is járt. Ma az együtt élésnek nagyon kevés valódi hasznát tudtuk felsorolni.

Érdekes, hogy a különböző közösségi hálókon kereszetül minden téren össze vagyunk kötve egymással. A társasházakban azon kívül, hogy az emberek valóban egymás mellett élnek, még gazdaságilag is kapcsolódnak egymáshoz. Ráadásul kényetelenek vagyunk közös döntéseket is hozni. Azt látjuk, hogy jelenleg ott nincs közösségi háló, ahol a legjobban szükség lenne rá.

 

A Házfal az olyasmi, mint egy interaktív hirdetőtábla a folyosón? Ti hogyan foglalnátok össze?

 

A Házfalnak két oldala van. Az egyik a ház adminisztrátorának szól (ez Magyarországon a közös képviselő), a másik pedig a lakóknak. Előbbi számára adminisztrációs lehetőségeket nyújtunk, melyben nyilvántarthatja a lakókat, pénzügyeket, hibákat, dokumentumokat és még sorolhatnám.

A lakók számára a Házfal a társasház Facebook-ja. Mindenki, aki a házban lakik fenn van rajta, mivel a ház adminisztrátorán keresztül kerülnek meghívásra a lakók. Láthatjuk rajta a szomszédainkat, szervezhetünk eseményeket, hirdethetünk a ház falán. Továbbá, megnézhetjük a saját egyenlegünket, és a ház pénzügyeit is. Ez utóbbi funkció teljesen átláthatóvá teszi a ház kiadásait és bevételeit, így a közös képviselő munkáját.

Fotó: http://www.hazfal.hu/

Milyen ügyeket intézhetnek el a lakók az alkalmazás segítségével?

 

Ahogyan azt már említettem, a Házfal próbálja megszüntetni a ház adminisztrátora és a lakók közti hatalmas információs szakadékot. Mindeközben közösségeket alakít ki. A hibák bejelentése és nyomon követése, a ház legfontosabb dokumentumainak letöltése, események szervezése, az egyenlegek, ház pénzügyek kezelése és az általános, akár mindennapi kommunikáció is megvalósítható a Házfalon.

 

Milyen arányban terjedt el eddig az országban a híretek? Inkább a fővárosban használják?

 

Jelenleg közel 500 közös képviselő regisztrált Magyarországon, de már többen használják Romániában és Ausztriában is a Házfalat. Mivel csak két hete adtuk ki az éles rendszert, jelenleg történik a lakók meghívása a saját lakóközösségükbe. Főleg Budapesten, de az ország szinte minden pontján van már olyan ház, ahol használják a lakók. Jelenleg már több, mint 3000 lakásban van jelen a Házfal, de folyamatosan növekszik a lakók száma.

 

A Házfal használata mennyire könnyű? Mivel a közös képviselőknek kell kezdeményeznie az egészet, nyújtotok nekik valamilyen segítséget, ha elakadnának a kezdetekben?

 

A Házfalat úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megértse. A lakók oldala végtelenül egyszerű, nagyon hasonlít egy zárt Facebook csoportra. A közös képivselők számára valamivel bonyolultabb a rendszer, de ők sem szoktak megijedni a használatától. Ha mégis elakadnának, akkor a segitseg.hazfal.hu oldalon egy részletes és kereshető dokumentációt találnak. Ha pedig nem a programmal kapcsolatos, hanem valamilyen egyéb kérdésük akadnak, akkor a kepviselokodex.hu weboldalon nyújtunk nekik segítséget, ahol profi, vezető közös képviselők, ügyvédek, pályázatírók publikálnak jelenleg.

Fotó: http://www.hazfal.hu/

Milyen vélemények érkeztek be a felhasználóktól?

 

Eddig szinte csak pozitív véleménnyel találkoztunk. A minap felhívott egy lakó Pécsről, hogy a közös képviselője bevezette a rendszert, és ő csak szeretné megköszönni nekünk, nekik pont erre volt szükségük. Természetesen azért vannak még benne hibák is, melyeket folyamatosan javítunk, fejlesztünk.

 

Látom hirdettek még számos álláslehetőséget. Bővítésen gondolkodtok?

 

Igen, mindenképpen szeretnénk bővülni, és kell is. Rengeteg fejlesztési ötletünk van és nagyon pozitívak a visszajelzések a felhasználóktól. Nem titok, hogy a magyar piac egy próbája ennek a projektnek, hiszen minél előbb szeretnénk legalább Európa szerte terjeszkedni. Ehhez pedig olyan társakra van szükségünk, akik ugyanolyan nagy kedvvel építik a Házfalat, mint mi.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.