Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » A jövő városainak intelligens megoldásokat nyújtó magyar cégek mutatkoztak be Barcelonában

A jövő városainak intelligens megoldásokat nyújtó magyar cégek mutatkoztak be Barcelonában

2016. November 18. 20:30

A jövő városainak intelligens megoldásokat nyújtó hét magyar cég mutatkozott be termékeivel az elmúlt napokban Barcelonában, a Smart City Expo World Congress, és a European Utility Week elnevezésű nemzetközi rendezvényeken - tájékoztatta a barcelonai főkonzulátus az MTI-t pénteken.

Az Európában egyedülálló, a fenntartható várostervezési megoldásokra fókuszáló Smart City Expo World Congress résztvevői megismerhették a Platio nevű magyar startup cég újrahasznosított anyagból készült térkövét, amely napenergiát felhasználva képes áramot is termelni, valamint a BeeRides nevű startup szolgáltatását, amely az autókölcsönzést forradalmasítja a többnapos külföldi utazás során a reptéri pakolókban hagyott autók bérbeadásával.

A European Utility Week magyar standján közművállalatoknak termékeket és szolgáltatásokat kínáló magyar cégek voltak jelen: a WM Rendszerház Kft., KonSys Kft., Geometria Kft., Electromega Kft., IP Systems Kft.

A magyar kiállítók a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programján keresztül nyerték el a részvételi lehetőséget, amely 2015 végén indult azzal a céllal, hogy az ígéretes innovatív vállalkozások számára megjelenési lehetőséget biztosítson neves nemzetközi rendezvényeken, startup eseményeken, ahol lehetséges befektetők előtt is bemutatkozhatnak.

A szervezők Smart City Expo World Congressre több mint 14 ezer, a European Utility Weekre mintegy 10 ezer látogatót vártak.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.