Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » A kreatív gondolkodás a kulcs – Langmar Pétert kérdeztem

A kreatív gondolkodás a kulcs – Langmar Pétert kérdeztem

2015. Április 05. 10:29

Langmar Péter kutató és vállalkozó a közösségi médiát vizsgálja. Brickflow néven létrehozott egy olyan startup-ot, ami személyes adatokat gyűjt a felhasználó profiljáról és ezek alapján ajánl neki a közösségi médiából összegyűjtött tartalmakat. A Brickflow mára 10 főt számlál soraiban.

Fotó: Brickflow

Hogyan kezdődött a pályád?

 

Fotós és filmes akartam lenni, belekóstoltam több egyetembe. Egy idő után ráeszméltem, hogy inkább az üzletfejlesztés és menedzsment motivál jobban, ezért üzleti tanulmányokba kezdtem és kulturális menedzserként dolgoztam több intzéményben.

 

Mit jelent számodra a siker? A siker=kreativitás?

 

Siker, amikor azt csinálom, amit élvezek, és élvezem, amit csinálok, valamint a folyamatos tanulás élménye elengedhetetlen. Vállalkozónak lenni nagyon kreatív, hiszen folyamatosan új ötleteket lehet kitalálni és megvalósítani.

 

Mi szabhat határt a kreativitásnak? Mindenkiben ott lapul?

 

Semmi és igen! Szerintem a legfontosabb az ötlet és a kivitelezés kapcsolatának felismerése. A jó ötletek nagyon fontosak és a kreatív gondolkodás a kulcs, de ez nem sokat ér, ha azokból nem lesz valóság, ha azokat az ember nem tudja kivitelezni.

 

Milyen céllal indítottátok a Kontra Műhelyt?

 

Fiatal művészetek és tartsadalomtudósokat hoztunk közelebb egymáshoz, hogy közös projektek valósulhassanak meg. Hiszem, hogy eltérő gondolkodásmódú és hátterű emberek közös munkája meglepő értékeket teremthet. Ezen szellemiség miatt szerettem az ArtScience Labsnél dolgozni.

 

Mire bátorítjátok itt az embereket?

 

Hogy felelősséget vállalva dolgozzanak a legjobb tudásuk szerint anélkül, hogy fogni kéne a kezüket. Mindenki remek szakember, ezért szeretünk velük dolgozni, tehát nincs semmi okom rá, hogy micro-menedzseljem őket.

 

Milyen alkalmazás a Brickflow? Kivel dolgozol rajta?

 

A Brickflow egy vizuális közösségi média tartalom ajánló alkalmazás. Csapatunk jelenleg mintegy 10 fős.

Forrás: Brickflow

Ezeken a projekteken kívül dolgozol még valamin, vagy teljesen kitölti az idődet?

 

A Kontra Műhely már hosszú ideje nem aktív. A Brickflow jelenleg minden időmet kitölti. Egy vállalkozás elindítása teljes embert kíván!

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.