Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » A poharas street food találkozása Szekszárddal

A poharas street food találkozása Szekszárddal

2015. Július 14. 09:59

Szekszárdon eddig nem találhattak az emberek ilyen minőségben és kínálatban leveseket és bagetteket. Lassan két éve könnyíti meg az emberek életét a Poharas Faloda, nagyon sokan mennek oda munkából egy gyors ebédért. A heti kínálatban mindenki megtalálhatj a kedvére valót.

Fotó: Poharas Faloda

A Poharas Falodának volt előzménye? Vagy eddig még nem foglalkozott vendéglátással?

 

15 éve foglalkozom vendéglátással. Szakácsként dolgoztam itthon és külföldön több étteremben. A Poharas Faloda előtti munkahelyemen - egy tolna megyei szállodában - 10 évig konyhafőnök voltam.

 

Minek a hatására nyitotta meg?

 

Mindig is gondolkodtam saját üzlet üzemeltetésében. Eleinte a korábbi munkám mellett terveztem ezt, de menet közben kiderült, hogy az új feladat teljes embert kíván. A street food poharas leveses ágával az interneten találkoztam először, majd személyesen is ellátogattam több ilyen típusú üzletbe. Nagyon megtetszett és jó lehetőséget láttam benne - akár Szekszárdon is -, ezért egy nagy váltásra szántam el magam és 2013. szeptemberében megnyitottam a Poharas Faloda nevű üzletemet.

 

Mit tart a titkának, hogy már nyitás előtt gyülekeznek az emberek a Garay téren?

 

Az elmúlt majdnem két év alatt kiderült, hogy sokan szeretnek minket. A visszajelzések alapján vendégeink szeretik konyhánk ízvilágát, stílusát. Többségük a munkahelyéről érkezik, siet, nincs ideje étteremben ebédelni. Sokan választják a Poharas Falodát, mert naponta változó kínálatból szabadon állíthatják össze az ebédmenüt leveseink, szendvicseink, egytálételeink közül, és ezeket igyekszünk a kicsi üzletünk lehetőségeihez mérten minél gyorsabban elkészíteni.

Fotó: Poharas Faloda

Mi alapján választja ki az aktuális heti menüt?

 

Az elmúlt két évben nagyon sok ételt kipróbáltunk. Kiderült már, hogy melyek azok az ételek, amik közkedveltek. Ezekre gyakrabban esik a választásom a menü összeállítása során. Ezen túl még mindig törekszünk újdonságok felvételére is az étlapra és lehetőségeinkhez mérten befolyásolja a táblára írt választékot a szezonalitás, sőt a várható időjárás is. A megnyitásunk óta nem volt két egyforma heti étlap.

 

Vannak olyan ételek, amit szinte követelnek a vendégek?

 

Péntekenként halászlevet készítünk menüben, általában túrós csuszával. Talán ez a legkedveltebb fogás a megnyitásunk óta. Úgy gondolom ezt számon kérnék páran a törzsvendégek közül, ha egy héten kimaradna... De szinte naponta hangzik el a kérdés a pult másik oldaláról, hogy mikor lesz már ez vagy az, mert akkor tuti jövünk. Igyekszünk kiszolgálni minél előbb az igényeket.

Fotó: Poharas Faloda

Tervez valamilyen változtatást a későbbiekben?

 

Igen, sok tervem van a jövőre nézve. Remélem úgy mint eddig, lépésről lépésre haladva a vendégeink minél nagyobb megelégedésére tudjuk az üzletünket tovább fejleszteni.

 

Mennyire számít elterjedtnek a Faloda? A környékről is vannak visszatérő vendégei?

 

Túlnyomó részt a közelünkben lévő munkahelyekről érkeznek vendégeink. A nyitás óta sokan próbáltak ki bennünket, szerencsére sokan visszatérő vendégnek számítanak. Annak örülök, ha a közelben dolgozó emberek -, akik a munkanapjukon nálunk ebédelnek - még a szabadnapjukon is eljönnek, akár a családjukkal együtt a Poharas Falodába ebédelni.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.