Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Érdekes számok a technika markában

Érdekes számok a technika markában

2015. Január 07. 16:00

Steve Jobs híres idézete szerint: „Az emberek gyakran nem tudják, hogy mit akarnak, amíg meg nem mutatod nekik.”

Fotó: Flickr / Creative Commons / Esther Vargas

A szavak mögötti jelentés remek utalást szegez az internet által felgyorsított üzleti versenyre, a legeladhatóbb termékek sikerességére. Az okostelefonokra fejlesztett app-ok közül nem egy ugrotta át a dollármillió,- milliárdos értéket, és lettek a legsikeresebb 21. századi üzletté. A legújabb találmányok, produktumok amerikai sikerlistáin, a különböző számítógépes szoftverek, kommunikációs technológiai vívmányok, app-ok foglalják el az igazán előkelő helyeket, noha többen állítják, hogy belátható időn belül, nem lesz a facebook-hoz hasonló formabontó ötlet.

 

Az Instagram, Kevin Systrom és Mike Krieger képmegosztó találmánya (2010) áll az elsők között, ami a feltalálása után nem sokkal el is lett adva a facebook-nak egymilliárd dolláért. Kevesen tudják, hacsak nem olvastak már róla, hogy az Angry Birds nevű telefonos app átlépte az  egymilliárd letöltést, amely szám, a játék összes kiadott verzióját egybevéve értendő. Az összes eladást számolva, 106 millió dolláros bevételt hozott az alkalmazás a 2011-es évben. Ki gondolta volna ezt a "mérges madarakról"?

 

Steve Jobs gondolatmenete, vagyis, hogy egy erős, új koncepció megnyeri a fogyasztót, idén is valósággá válik, bizonyítja ezt egy kézzel fogható termék. 2015 második felében érkezik a JIBO névre hallgató családi robot, amihez elsőként azok juthatnak hozzá, akik 499 dollárt fektettek a sikeres projekt létrejöttébe, amely hamar el is érte az egymillió dolláros keretet. 2016-ban kerülhet bolti forgalomba a jövő jövevénye, ami a róla készült bemutató videó szerint képes lesz kommunikálni az emberekkel, s arcról felismerni a körülötte élőket.

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.