Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Féktelen ötletverseny (jegyzet)

Féktelen ötletverseny (jegyzet)

2016. Február 11. 19:05
Féktelen ötletverseny (jegyzet) - Kép 1.

Izgalmasak az internetes közösségi finanszírozás mindennapjai, figyelem a felbukkanó innovatív ötleteket, hátha szemtanúja lehetek valami korszakalkotónak.

Folyamatos viták tárgyát képezi a tőke nélkül induló vállalkozások létjogosultsága, olykor vicc tárgyává tesznek egy-egy sikertelen próbálkozást az online felületeken. Kétélű megítélésről gondolkodhatunk – akadnak ötlettelen, adott esetben másolt projektek, melyek kifejezetten anyagi haszon céljából indulnak el a pénzgyűjtés útvesztőiben, a másik oldalon pedig az innovációt, kutatószándékot előtérbe helyező, valódi szakemberek táboroznak. Könnyű szétválasztani őket – egyik vállalkozást támogatják, a másik pénz nélkül marad. A startup-vállalkozások tartalmi lényegét a magas kockázati faktorral, innovációs- és növekedési képességgel magyarázzák a piackutató szakportálok – a közösségi finanszírozásban egy ötlet életképessége főként a magánemberek támogatói szándékától függ.

A két legnagyobb közösségi finanszírozást támogató weboldalon verhetetlen előnyt szereztek az okostermékek, ugyanúgy az alternatív energiát alkalmazó találmányok. Pénz van bennük és folyamatos fejlődési lehetőség! Talán nem véletlen, hogy hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap a jelenség, információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó (IKT) startup-cégek nemzetközi piacra lépését segíti elő egy jelenleg is aktuális Széchenyi-pályázat a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség honlapján, amely a felhívás közzétételekor két és fél milliárd forint keretösszeggel indult. Hasonlóan tett a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, ahol a Be Smart elnevezésű startup-verseny győztese külföldi befektetők előtt mutatkozhat be.

Felvetődik – hány nélkülözhetetlen magyar találmányt használunk a világon nap mint nap? Ha nincs Neumann János, bajban lennék cikkem megírásával, elektronikus továbbításával. Ki lesz a következő magyar korszakalkotó?

Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.