Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Fiatal magyar vállalkozók az Erasmus-programban

Fiatal magyar vállalkozók az Erasmus-programban

2015. Augusztus 26. 13:34

Már több mint félszáz fiatal magyar vállalkozó vett részt a másfélszáz regisztráltból az Erasmus fiatal vállalkozóknak határokon átnyúló csereprogramban - közölte a program kapcsolattartó partnere, a Tenderauditor Kft. az MTI-vel.

Fotó: Flickr / kev-shine / Illusztráció 

A program a három évnél nem régebben alapított vállalkozások vezetői számára kínál lehetőséget a nemzetközi tapasztalatcserére.

A közlemény szerint az eddigi tapasztalatok alapján a legtöbb regisztráló a média, építészet, építőipar, oktatás, turizmus és a tanácsadás szektorokból történik. A tartózkodást részben az Európai Unió finanszírozza, 36 országban kínálnak lehetőséget a pályázóknak.

Kiemelik: az új vállalkozó előnyre tesz szert külföldi kis- vagy középvállalkozásnál folytatott szakmai oktatással. Ugyancsak segítséget kap a programmal új piacokhoz való hozzáféréshez, külföldi üzleti partnerekkel való együttműködéshez. A legtöbben Angliába, Németországba, Olaszországba, Spanyolországba vagy Franciaországba utaznának.

Érdekesség, hogy míg az új és tapasztalt vállalkozók esetében nagyjából egyenletes a jelentkezések megoszlása a nők és a férfi között, addig a tapasztalt vállalkozók esetében a férfi jelentkezők aránya 75 százalékos.

Az Erasmus fiatal vállalkozóknak programot az Európai Bizottság indította el 2009-ben. Jelenleg a programot a bizottság a COSME (Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises) keretprogramból finanszírozza.

Forrás: MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.