Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Időt és személyiséget mutat - karórák az üzleti életben

Időt és személyiséget mutat - karórák az üzleti életben

2015. Február 21. 17:08

Az üzleti világban a megjelenésnek kulcsszerepe van, vitathatatlanul ez az egyik legfontosabb siker-összetevő. Mondják, hogy a karórád elárul, nem mindegy milyen darabokat viselünk a hétköznapokban, milyet a tárgyaláson, s milyet egy meeting-en. A kerek órafelület, a prémium minőségű bőrszíjak, s fém-alkatrészek kombinálása diktálja a divatot. Körbenéztünk az online piacon óraügyileg.

Fotó: Flickr / Creative Commons /

Nagyot változott az órapiac az utóbbi években, hiszen az okosórák előbukkanása egészen új irányokat nyitott a tervezők-, órakészítő mesterek előtt. A választék a legszélesebb skálán mozog, az olcsó kínai műanyagalkatrészes érintőképernyősöktől, a legdrágább prémium minőségű érintősökig, minden fellelhető. S olykor a mechanikus óratechnika kombinálódik az érintőképernyős megoldással, ahogy azt a Kairos esetében is láttuk, ami kiváló üzleti megjelenést kölcsönöz, noha a magasabb árfekvésű termékek egyike.

Az ismertebb gyártók okosóráikat gyakran az üzleti élethez is pozicionálják, teszik ezt azzal, hogy "megtörik" a műanyag-fém alkatrészek kényszeres használatát, s bőrszíjat társítanak a fém óra mellé, ami már sokkal inkább a kifinomult ízlésvilág hatását idézi. Az Asus Zenwatch, illetve a MOTO360 néven futó okosóra, mind öltönyös kézen reklámozódik, amely marketing egyértelműen az üzleti szegmenshez igazodik. A 200 eurós árfekvés nehezen belőhető tartomány a "mi számít drágának" nézőpontban, annyi bizonyos, hogy többfunkciós terméket kap az ember a pénzéért.

Forrás: Motorola Mobility 

A mechnikus órák sikere töretlen, s ugyanúgy, ahogy eddig is, a prémium minőség határozza meg a piac ezen részét. A svácji Rolex még mindig a presztízsmárkák oszlopos tagja, noha az utóbbi években egyre több hamis darab került felszínre, s ez a jelenség aligha kedvez egy neves márka megítélésének. Ugyanakkor bizonyos, hogy egy-egy darab a márkából még mindig egy új életérzést is biztosít viselőjének.

A mechanikus darabok nagy divatja lett a mechanika működésének kihangsúlyozása, s készültek olyan órák, ahol az üvegalapon át a legapróbb fogaskerekek közé pillathat az ember. A Theorema luxusórái erre hajaznak, az üvegalapon át tökéletesen látszik a mechanika működése. A magas árfekvés ellenére kifizetődő a német minőség.

Az MVMT órái a letisztult forma képviselői közé tartoznak, a minimál stílus egyszerűsége adja el a terméket. A változatos színvilágban kapható darabok között népszerű az arany minta, ami bőr szíjjal kombinálva elegáns viselet lehet az üzleti hétköznapokban. A gyártó 95 dollártól felfelé kínálja termékeit, amelyek hangsúlyozottan prémium minőségű anyagokból készülnek. 

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.