Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Képeslapokból startup vállalkozás - ilyen egy kreatív magyar ötlet

Képeslapokból startup vállalkozás - ilyen egy kreatív magyar ötlet

2015. Szeptember 29. 17:59

"80 nap a Föld körül" címen jelent meg az a képeslap-válogatás, amit egy magyar illusztrátor, Kovács Lehel alkotott, s az egész ötletet közösségi finanszírozással építi. A projekt már most a sikertörténetek közé parkolhat, és jó példaként vezeti a gondolatmenetet - hogy egy kreatív ötletből miként lehet vállalkozásba kezdeni komolyabb indulótőke hiányában.

Fotó: Kickstarter / Around the World in 80 days / 

A magyar illusztrátor leírja a projekt bemutatásában, hogy Jules Verne, 80 nap alatt a Föld körül című, világszerte népszerű kalandregényéből merített, hiszen gyermekkori kedves emlékek fűzik a történethez.

Az illusztrációk a Google Street View segítségével készültek, s a csomagban beszerezhető gyűjtemény 40 képet számlál.

Az ötlet különlegessége, hogy Lehel ugyanazt az útvonalat próbálta végigjárni a világhálón, ami a híres Verne regényben is van, s a legtöbb helyről elkészíteni az illusztrációt. Részletezi, hogy sajnos nem minden pontról lehetett képet készíteni - például a Szuezi-csatorna nem elérhető a Street View felületén, ezért arról nem születhetett képeslap.

A végeredmény azonban igen mutatósra sikeredett - biztosan sokan sajnálnák elpostázgatni az egyes darabokat, inkább egyben tennék ki a polcra, egységes gyűjteményként.

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.