Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Környezetvédelmi díjat kapnak a zöld üzleti megoldásokat alkalmazó európai vállalatok

Környezetvédelmi díjat kapnak a zöld üzleti megoldásokat alkalmazó európai vállalatok

2016. Október 28. 20:40

Kihirdették az Európai Vállalkozások Környezetvédelmi Díjának 2016-2017. évi nyerteseit az észtországi Tallinnban, a díjat azoknak a vállalkozásoknak ítélik oda, amelyek sikeresen ötvözik a versenyképességet és a környezetvédelmi szempontokat - közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Európai Bizottság a díjjal azokat az uniós vagy a tagjelölt országok valamelyikében működő vállalkozásokat jutalmazza, amelyek élen járnak az ökoinnovációs módszerek alkalmazása és az ökoinnovációs termékek előállítása terén.

A díjért 21 országból összesen 148 vállalkozás szállt versenybe, a hat nyertest 24 döntős közül választották ki. A nyertesek között induló mikrovállalkozások és világmárkákat gyártó cégek is vannak.

A vállalatirányítás (mikro- és kisvállalkozás) kategóriában a magyarországi, Somogy megyei Katica Tanya fenntartható élményközpont nyert.

A közlemény idézi Karmenu Vellat, az Európai Bizottság környezetpolitikáért, tengerügyekért és halászati politikáért felelős biztosát, aki szerint a díjért versenybe szálló cégek kulcsszerepet játszanak Európában a körforgásos gazdaságra való átállásban. Ezek a vállalatok megmutatják, hogy a gazdasági életképesség, az innováció és a környezetvédelem jól megfér egymás mellett - közölte a biztos.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.