Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy paradicsomi szigetre olasz diákok

Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy paradicsomi szigetre olasz diákok

2016. Február 22. 20:30
Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy paradicsomi szigetre olasz diákok - Kép 1.

Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy sziget megvásárlására, hogy egy "fiataloknak szánt paradicsomot" hozzanak létre a Földközi-tengeren.

Fotó: Flickr / Salvatore Gerace / Illusztráció

A La Stampa című olasz lap szerint a piemonti Mosso egyik iskolájának hallgatói a Szardíniához közeli Budellire vetettek szemet, miután egy új-zélandi üzletember elállt a sziget megvásárlásától.

"Ha a kormánynak nincs erre pénze, akkor előteremtjük mi magunk" - mondták a diákok a lapnak, hozzátéve, hogy közösségi finanszírozás révén akarják összegyűjteni a szükséges hárommillió eurót.

A tanulók kiszámolták, hogy, ha minden olaszországi társuk 50 eurócenttel támogatja a kezdeményezést, akkor elérhetik a kitűzött összeget. A fiatalok továbbá a közösségi média révén más országok diákjainak a figyelmét is megpróbálják felkelteni a paradicsomi sziget iránt.

"Az üzenetünk a következő: ha minden olasz tanuló 50 centet adományoz, akkor össze tudjuk gyűjteni a következő aukció megnyeréséhez szükséges hárommillió eurót. Ezzel pedig elkerüljük, hogy ez az örökségvédelmi helyszín egy külföldi ember magántulajdonává váljon" - szögezték le a diákok.

A lap szerint a hallgatók kitűnő osztályzatot kaptak tanárjuktól a kezdeményezésre - írta a Sputniknews hírportál.

http://sputniknews.com/europe/20160220/1035109053/italy-schoolchildren-buy-paradise-island.html 

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.