Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Magyar fejlesztők munkája a drónbicikli

Magyar fejlesztők munkája a drónbicikli

2015. Június 18. 09:37

A távoli jövőt idézi a szerkezet, amikor mindenki repülő járművekkel közlekedik a városban, az égigérő épületek között, ám a szerkezetet látva mégis valóságosnak tűnik. Az elektromos drónbiciklit Flike-nak keresztelték el. A nevét a fly (repülés) és a bike (bicikli) szavakból állították össze leleményesen.

Fotó: www.whatisflike.com / Illusztráció /

Eddig még egyetlen prototípus létezik belőle. Azért lehet drónbicikliként definiálni, mert úgy néz ki, mint egy óriási drón, illetve egy személy rá tud ülni, mint egy biciklire. A Flike-ot háromágú motor működteti, így ha az egyik meghibásodik, attól még biztonságosan lehet folytatni a repülést, majd landolni vele. Az akkumulátor jelenleg 15-20 perces lebegésre nyújt lehetőséget, és 30-40 perces repüléshez, időtartamra levetítve pedig 6 óra lesz a limit. A gép súlya 100 kilogrammot nyom, ideálisan 5-6 méter magasságban lehet majd használni, 60 kilométer per óra környéki sebességgel.

A fejlesztés hátterében álló Bay Zoltán az Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. számára keres befektetőket a megvalósításhoz, illetve a későbbi tömeggyártás beindításához. Jelen szabályozás mellett, ha el is jut a gyártáshoz, akkor is 30 nappal a felszállás előtt engedélyt kell kérni a HungaroControl-tól eseti légtérhasználatra 5 kilogramm felszállótömeg felett. Az sem mindegy, hogy magán, vagy közterület felett szeretnénk használni a drónbiciklinket.

Forrás: www.whatisflike.com 

Személy szerint én egyből a Star Wars-ban is látható járművekre asszociáltam, gondolom sokaknak is beugrott a filmek közben, hogy milyen kényelmes lenne a levegőben siklani, és úgy elmenni dolgozni, vagy bárhová a világban. Persze csak 30-40 perces távra, utána fel kell tölteni az akkumulátorunkat, de utána folytatódhat a móka. Reméljük hamarosan elkezdődik a sorozatgyártás.

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.