Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Már a tesztelők lábai alatt lebeg a Lexus légdeszkája

Már a tesztelők lábai alatt lebeg a Lexus légdeszkája

2015. Augusztus 06. 18:51

Bizonyos, hogy a technológiai újítások terén hatalmas a verseny, hisz nem mindegy, hogy ki diktálja majd a tempót, és ki lesz az, aki majd csak a vezérhullám után kulloghat. Jó ideje mozgatja az emberek fantáziáját a repülő szerkezetek "mindennapossá tétele", vagyis olyan találmányok létrehozása, amelyek valamilyen formában a föld felett mozognak. A repülés utáni vágy és a techonlógiai igények találkozása olyan ötleteket épít fel, mint a videóban bemutatott Lexus légdeszkája.

Fotó: Flickr / Creative Commons / mark sebastian / Illusztráció

A Lexus légdeszkájától hangos a világsajtó, nem ok nélkül. Augusztus 5-én mutatta be a cégóriás legújabb "gyermekét", ami valószínűleg mindenkiben az "azta" szájtátvamaradós érzését ébreszti fel. A légdeszka a föld felett repül, de a víztükör felett is könnyűszerrel átsiklik, habár az irányítása már a tesztelők szerint mégsem annyira egyszerű.

Az innovatív produktum mégis valami egészen új, és még újabb gondolkodási irányokat vázol fel a mérnökökben a jövőt illetően. Eddig csak filmekben láttuk, most már valóság és működik. A luxusautók egyik vezető márkájáról beszélünk, ha a Lexust említjük, így a mérnöki gondolkodásba fektetett munka mértékében senki sem fog téveszméket gyártani annak kapcsán, hogy elkapkodták volna a fejlesztés menetét. Elég csak a Lexus LFA-ra gondolni, amiből például a német használtautó-piacon egy 500 km-t futott példány ára is 483 ezer euróba kerül, s még mindig az olcsóbbik kategóriából.

Annyi bizonyos, hogy komoly tudás birtokában állnak a fejlesztők a légdeszkával, ami az üzleti stratégia frontján is jelentős tényező. A vásárlói igény hamarosan megmutatkozik a videók nézettségi mutatóin keresztül, s valószínűleg nem egy kisgyerek fog a repülő deszka képeivel álmodni a közeljövőben.

Forrás: Lexus International

Kívülállóként egyelőre csak az elképesztően látványos videóban hihetünk, ahol néhány szerencsés már a talpa alatt érezhette a repülés izgalmait. Ross McGouran profi gördeszkást kérte fel a márka az új légi surranó teszteléséhez, de láthatóan neki is újdonságként mutatkozott be az új termék. 

Szerző: Gyeszát Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.