Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Meddig növelhető még az Angry Birds üzlet? Itt a mozielőzetes!

Meddig növelhető még az Angry Birds üzlet? Itt a mozielőzetes!

2015. Szeptember 25. 12:17

Az Angry Birds mint üzlet egy kimeríthetetlen aranybánya, hiszen megjelenése óta több száz millió dolláros bevételt generál, ha összesítve nézzük a mára márkává érett név alatt megjelent termékeket. Okostelefonra letölthető applikácik, legók, plüssök, szoftverek, ruházat, parkok és most egy újabb nagy dobás érkezik a piacra, ami pedig a "The Angry Birds Movie" mozifilm, vagyis inkább egy kortól független mese lesz. Hogy nagy bevételt hoz majd az alkotás, az aligha lehet kérdéses, a dolog súlyát a háttérben működő nagy hollywoodi filmstúdió emeli.

Fotó: Flickr / CC / SAM Cheong / Illusztráció

Mint minden nagy üzlet, ez is egy kreatív ötlettel kezdődött - megszületett a mérges madarak figurája. Hogy kulturális térben meddig kell visszanyúlni az időben az Angry Birds kapcsán, az komoly fejtörést jelenthet, mert lényegi vonzata aligha van neki. Azonban a szórakoztatás funkcióját maradéktalanul kimeríti és a megkedvelt karakterek egy jó üzlet szempontjából ékkőnek számítanak. De hosszan lehetne sorolni az elmúlt évek karaktereit, amelyek sikertörténetet építettek. Az Angry Birds mellett kétségkívül ilyenek a Minyonok, akik talán a legkedveltebb piaci szereplők manapság.

Az Angry Birds film mögött a Columbia Pictures filmstúdió áll, a brand meghatározó a filmiparban. Érdemes hozzátenni, hogy a most mozikba kerülő - szintén a Columbia Pictures gondozásában készült - Pixel című film is egy, mára már történelmi kontextusban is emlegetett videójátékból indul ki, ami nem más, mint a Pac-Man. A világ egyik legkorábbi, legismertebb és legnépszerűbb videójátéka. Ilyen értelemben az Angry Birds is belőhető mint történelmi pont, tekintve, hogy a legnagyobb anyagi hasznot hajtó játékok közt szerepel.

Szeptember 23-án tették közzé a hivatalos mozielőzetest, amely már most tűéles képminőségben érkezett meg, úgyhogy a 2016. májusában a mozikba kerülő film megmunkálására valószínűleg nem lesz panasz. A történetről nem sok minden derül ki a pár perces bemutatóból, de könnyen elképzelhető, hogy folytatásos sztori előtt állunk. Egy Michael Jackson sláger pedig nem jöhet rosszul egyik film aláfestésének sem.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.