Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Megfelelő testtartással ülni - ezt ígéri a BetterBack

Megfelelő testtartással ülni - ezt ígéri a BetterBack

2015. Április 18. 10:47

A BetterBack névre keresztelt találmány a Kickstater-en fut töretlen sikerrel, már több mint 300 ezer dollárt gyűjtve közösségi finanszírozás által. Az innovatív termék egy egészségjavító ötleten alapul, ülőhelyzetben a helyes testtartást célozza meg. A BetterBack viselésekor a gerinc a megfelelő pozícióba kerül, háttámla nélkül is egyenes tartást biztosít.

Fotó: Kickstarter 

A Katherine Krug ötletén alapuló BetterBack gyakorlatilag egy speciális hám, ami fix ülőhelyzetet biztosít viselőjének. Mindössze öt másodpercbe telik a BetterBack felhelyezése, és megfelőle pozícióba történő beállítása. A deréktájék megtámasztása, és a térdek alá helyezett ellentartók által, a kétoldali szíjak beállításával kerül a test a megfelelő ülőpozícióba, vele együtt a gerinc is.

A termék sikere a rá való igény miatt mutatkozik meg. Az ülőmunkák évszázadát éljük, napi szinten hosszú órákat töltünk irodai székekben, számítógép előtt, sofőrként autóban, s különféle ülve végzett munkák fogságában. Az emberek döntő hányada találkozik ezáltal a helytelen tartás okozta fájdalmakkal. Alternatíva lehet a BetterBack, melyet orvosi szakvélemények megalapozásával fejlesztettek. "A BetterBack megváltoztatja a testtartást" - mondja dr. Ryan Lawlor a Kickstarter oldalán. Napi 15 perc rendszeres használattal már javítható a testtartás a fejlesztők szerint, visszaszorítva a fájdalmat, hozzájárulva az egészséghez. Ugyanakkor ez sem teljes megoldás, a komolyabb egészségügyi problémák kezelésére a megfelelő szakemberek, gyógytornászok, orvosok felkeresése jelenti a járható utat.

Fotó: Kickstarter 

A termék mindennapi használhatóságához még hozzátesz a design is, hiszen esztétikus megjelenést mutatnak be, amit közösségben is viselhet az ember. Egy apró táskában megfér a BetterBack, ami a hordhatóságot és a "mobil-használatot" segíti elő. 

 

Szerző: Gy. Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.