Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Oszkárral könnyebb és olcsóbb lehet az utazás

Oszkárral könnyebb és olcsóbb lehet az utazás

2015. Július 11. 16:49

Az Oszkár (azaz Online Személyfuvar Közvetítő Rendszer) 2007. november végén állt üzembe és azóta elterjedt a népszerűsége az utazni vágyók körében. Mindennek az a célja, hogy az utazni vágyókat összehozza, ezáltal megosztva a költségeket, hogy mindenkinek megérje az utazás. Így az utasok helyenként olcsóbban tudnak eljutni egyik helyről a másikra, mintha azt tömegközlekedéssel tennék.

Fotó: www.oszkar.hu 

A sofőrök egy egyszerűen kezelhető online felületen vihetik fel az adataikat, hogy honnan szeretnének utazni, és hány szabad férőhelyük van a járművükben. Az utasok hasonló módon választhatják ki, hogy melyik nap szeretnének utazni, és a kersőmotor megadja a találatokat aznapra.

Megvan viszont arra is a lehetőség, hogy olyan sofőr mellé szállunk be, aki kevésbé tartja be a szabályokat, vagy nem érezzük magunkat biztonságban mellette. A pontozási rendszer lehetőségeivel ki tudjuk szűrni a megbízhatatlan sofőröket, és utazás végén értékelni is tudunk, de ugyanígy a sofőr is az utasokat.

A portált 2007. novemberében indította el a Budapesti Műszaki Egyetem két hallgatója, Gyürüs Máté és Prácser Attila, azóta komoly vállalkozássá nőtte ki magát a kezdeti ötletük. A telekocsizásban nem csak az a jó, hogy lehet vele spórolni vele, jó esetben nem töltjük unalmasan az utazást, barátságok alakulhatnak ki ismeretlenek között.

Ez a módszer bizonyos értelemben nagyvároson belül is működőképes. Erre az okostelefonokra elérhető applikáció nyújthat megoldást, az Uber. A program segítségével ki tudjuk választani a regisztrált autók közül, hogy melyik megy a mi célunk felé. Az árak sok mindentől függhetnek, de valószínűsíthetően olcsóbb a taxiknál.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.