Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Pulit a Holdra! - magyar csapat derítené fel égi kísérőnket

Pulit a Holdra! - magyar csapat derítené fel égi kísérőnket

2016. Január 18. 16:02

Érdekes hirdetésbe botlottam az egyik közösségi portálon. A cím ne tévesszen meg senkit, természetesen nem egy magyar terelőkutyát öltöztetnek űrruhába a küldetéshez, Puli a projekt lelke, a holdjáró robot neve. Az űrutazás minden esetben költséges vállalkozás, a szakemberek pénzgyűjtésbe kezdtek Puli sikerességéért.

Fotó: www.nyomdmegteis.hu

"Az űr- és Holdkutatással kapcsolatos új és meglévő technológiák fejlesztésével olyan technológiai és gyártási irányzatokat fogunk feltérképezni, melyek a következő évtizedek gazdasági mozgatórugóivá válhatnak" – írja nyomdmegteis.hu, a csapat bemutatkozóoldala. Természetesen a program nem tudná a Holdra-mozgatás összes költségét fedezni, így a Google Lunar XPRIZE kezdeményezéshez csatlakozott, ami egy nemzetközileg meghirdetett verseny, az űrutazás anyagi hátterét biztosítva.

A felajánlók nem üres kalapba csepegtetik pénzüket, hiszen Puli már évekkel ezelőtt is sikeres teszteken esett át sivatagi körülmények között, ahogy az a videón is megtekinthető:

Puli a leszállás után felderítené a hozzá közel eső területeket, és nagyfelbontású fotókat küldene vissza a lelkes űrkutatók nagy örömére.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.