Hirdetés

Főoldal » Üzleti világ » Véget ért a dinnyekampány - érdekes adatokat tettek közzé

Véget ért a dinnyekampány - érdekes adatokat tettek közzé

2015. Július 22. 16:18

Véget ért a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága által indított idei dinnyekampány. Nagy sikert aratott a hazai gyümölcs, egy hónap alatt közel 7 tonna dinnyét osztottak szét. A kampány zárásaként az Erzsébet-táborban lakó gyerekek csemegézhettek a nyár legnépszerűbb frissítő gyümölcséből – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

Fotó: Flickr / Creative Commons / snowpea&bokchoi / Illusztráció

A gyümölcsöket különböző helyeken és időpontokban lehetett megkóstolni, sárgadinnyét és görögdinnyét egyaránt. A cél egyszerű, minél szélesebb közönséggel megkóstoltatni és megszerettetni a magyar dinnyét.

A magyar dinnye szezonja kétséget kizáróan a gyümölcsöket szeretők egyik legkedveltebb időszaka. Az itthoni termesztésnek is mélyen gyökerező hagyománya van, a magyar gyümölcsök beltartalmi értéke kiváló, a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogramnak köszönhetően pedig 20%-al nőtt a hazai fogyasztás, amely évente 14-15 kg/fő körül mozog.

– A hazai dinnye mindig frissebb, hiszen a rövid szállítási távolságoknak köszönhetően akkor lehet betakarítani, amikor a termék valóban beérett. Különösen igaz ez az őstermelők esetében, akiktől akár közvetlenül a termőföld mellett megvásárolhatjuk a frissen szedett dinnyét. A hazai dinnyetermesztés másik nagy előnye, hogy rendelkezésre állnak a mindenkori vásárlói igényekhez igazodó fajták: a magnélküli, a piros és a sárgabélű dinnyék egyaránt elérhetőek a kínálatban. Jelenleg hozzávetőleg 11 ezer termelő évente mintegy 220-240 ezer tonna friss gyümölcsöt állít elő. – mondta el dr. Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a kampány záró sajtótájékoztatóján a zánkai Erzsébet táborban. Hangsúlyozta: Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság kiemelt figyelmet fordít a görögdinnye termesztés és forgalmazás ellenőrzésére. Az ellenőrök a minőség, a származás és a nyomon követhetőség biztosítása mellett az árusító helyek higiéniai állapotát is ellenőrzik.

Akinek pedig kedve lenne egy kis otthoni "konyhabűvészkedéshez" a forró napokban, annak cikk-végi zárásként egy előző írásunkban megjelent receptet ismételnék: "Ha már kezdünk a nyár vége felé ráunni a dinnyére, akkor érdemes egy egyszerűen elkészíthető salátát összedobni. A fetás-görögdinnyés salátához szükségünk van: 1 fej lilahagymára, 1 evőkanál balzsamecetre, kb. 1kg görögdinnyére (felszeletelve), 15-20 dkg feta sajtra, és menta levélre. A felkockázott görögdinnyét öntsük egy tálba. Morzsoljuk rá a fetát, a lilahagymát pedig vágjuk nagyon vékony szeletekre, és adjuk hozzá azt is. Öntsük rá a balzsamecetet, majd tépkedjük rá a mentát. Ha szeretnénk, akkor sóval és borssal ízesíthetjük."

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 21.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.