Hirdetés

Főoldal » Zene » Az Ocho Macho képviseli hazánkat az Eurosonic fesztiválon

Az Ocho Macho képviseli hazánkat az Eurosonic fesztiválon

2015. Szeptember 24. 17:50

Az Ocho Macho képviseli Magyarországot jövő januárban a hollandiai Groningenben a 30. Eurosonic Noorderslag fesztiválon, amelynek idei fókuszában a közép-kelet-európai országok állnak.

Fotó: Flickr / CC / Dennis Hill / Illusztráció 

A 2016. január 13. és 16. között zajló rangos észak-hollandiai eseményre 26 európai rádióállomás jelölt előadókat, Magyarországról a Petőfi Rádió.

A feltörekvő zenészeknek bemutatkozási lehetőséget biztosító showcase fesztiválon harminc együttes lép színpadra huszonöt ország jelöltjeként, köztük belgák, svédek, spanyol, moldovai, bolgár, észt, cseh, francia, olasz és természetesen holland is.

Az Ocho Macho azzal vívta ki a Eurosonic Festivalon indulás jogát, hogy május végén megnyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt, amely a Petőfi Rádió és a Petőfi TV, valamint a VOLT Produkció közös szervezésében zajlott.

Az Ocho Machóban Csík Andor (trombita), Keresztesi Krisztián (ütőhangszerek), Kirchknopf Gergő (ének), Mersics György (dob), Mike Gotthárd (gitár), Mórocz András (trombita), Szalai Márton (basszusgitár), Szebényi Dániel (billentyűs hangszerek) szerepel.

Az EBU által jelölt együtteseken kívül még mintegy háromszáz zenekar kap meghívást a szervezőktől, a fellépők több mint húsz helyszínen mutatkozhatnak be.

A korábbi években a magyar előadók közül fellépett például az Anna and the Barbies, Ákos, az Anima Sound System, a Neo, a Heaven Streat Seven, a Nyers, a Publo Hunny, Dj Bootsie, a Zagar, a CimbaliBand, a Kerekes Band, az Intim Torna Illegál, az EZ Basic, tavaly pedig a Szabó Balázs Bandája.

Az Eurosonic fesztivál keretében adják át évről évre az európai tehetségek számára alapított EBBA-díjakat Groningenben, emellett a zeneipar több ezer képviselőjének részvételével nemzetközi konferenciát tartanak.

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.