Hirdetés

Főoldal » Zene » Csemer Boglárka a 20. helyen végzett a 60. Eurovíziós dalfesztiválon

Csemer Boglárka a 20. helyen végzett a 60. Eurovíziós dalfesztiválon

2015. Május 24. 14:40

A rendezvényen a svéd Måns Zelmerlöw lett a győztes a Heroes című számával. Az idei dalfesztivált Bécsben tartották meg.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Bundesministerium für Europa, Integration und Äusseres

A 28 esztendős svéd énekes nagy fölénnyel utasította maga mögé az egész mezőnyt, 365 pontot ért el, míg a második az orosz Polina Gagarina lett 303 egységgel, a harmadik helyen pedig az olasz Il Volo trió végzett 292-vel. A végeredmény a nemzetközi zsűri és a közönség szavazatai alapján alakul ki. Måns Zelmerlöw a hatodik svéd, aki nyerni tudott a dalfesztivál hatvan éves történelmében.

Magyarországot képviselő Csemer Boglárka a keddi elődöntőt sikeresen teljesítve jutott be a szombati döntőbe, ahol 19 pontot elérve a huszadik helyen zárt a Wars for nothing című szerzeményével, amit Sebestyén Áronnal és Bori Sára Helénével közösen írt. Boggie személyében ötödször jutottunk ki sorozatban a rendezvényre. A színpadon négy vokalista kísérte: Sapszon Orsolya, Szeder-Szabó Krisztina, Dely Domonkos és Szakonyi Milán.

Idén a Building Bridges (hidakat építünk) szlogen jegyében rendezték meg a dalfesztivált, a bécsi Wiener Stadthalle-ban. A műsort 45 országban követték nyomon élőben a nézők, mintegy 200 millióan, a helyszínen pedig közel tízezren. A fesztivál himnusza létrehozásában segédkezett Pejtsik Péter magyar zeneszerző, ő volt a hangszerelője és karmestere a Wiener Sangerknabennek (Bécsi Fiúkórusnak) a döntő megnyitóján.

Eddig 26 ország győzedelmeskedett hatvan év alatt, legtöbb dicsőséget az írek tudták bezsebelni, számszerűen hetet. Jövőre Svédországban tartják meg.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.