Hirdetés

Főoldal » Zene » Élménybeszámoló egy születésnapról: egy éves az Egri Road Beatles Múzeum

Élménybeszámoló egy születésnapról: egy éves az Egri Road Beatles Múzeum

2016. Május 17. 20:19
Élménybeszámoló egy születésnapról: egy éves az Egri Road Beatles Múzeum - Kép 1.

Nagy eseményre ébredtek az egri Beatles-rajongók május 14-én, szombaton, hiszen egy éves lett Magyarországon az egyetlen, Európában a második, és a világon a negyedik Beatles múzeum.

Fotó: Beatles-rajongók egy csoportja / pirosban a szerző, Fehér Attila

Már nyitáskor több rajongó érkezett az ország számos városából – Budapestről, Debrecenből, Jászberényből, Ajkáról is. Az ünnepség 10 órakor kezdődött a város sétáló utcáján az Uránia mozi előtt, ahol a nagykőrösi Albatross zenekar adott egy unplugged/akusztikus koncertet a Beatles dalaiból.

Szép számú rajongó hallgatta és énekelte a dalokat a nem túl barátságos időben, hiszen esőcseppek hulltak a koncert közben. De még ez sem tántorította el azokat, akik a születésnap megünneplésére érkeztek.

Kora délután kezdődött a hivatalos műsor a Korona Hotelben, mely helyet adott ennek a gyűjteménynek. A díszteremben Peterdi Gábor, a múzeum megálmodója és létrehozója köszöntötte a szép számmal megjelent érdeklődőt, majd az együttes 1964 augusztusában Los Angeles Hollywood Bowl-ban adott koncertjét tekinthették meg a vendégek. A koncertvideó után pedig az 1965-ben készült Help! című filmet vetítették le.

A filmek után a belépőjegyekből sorsoltak tombolát, ahol értékes nyeremények találtak gazdára.

Fotó: Fehér Attila / a képen az Albatross zenekar 

Majd következett a születésnapi epertorta szétosztása, ezzel is Beatles dalra, a Strawberry Fields Forever slágerre utalva.

Este hat órakor az Érsek Kertben ismét az Albatross zenekar műsorát nézhette és hallgathatta a szép számra gyarapodott közönség. A zenekar ezúttal már elektromos gitárra és dobfelszerelésre cserélte a délelőtti akusztikus hangszereket, és mintegy két órán keresztül szórakoztatta a hallgatóságot. A műsorukban a Beatles slágerein kívül Jimi Hendrix, és több magyar sláger is helyet kapott.

Nagyszerű élménnyel térhetett mindenki haza. Találkozunk jövőre!

A képes beszámolót egy Beatles-gyűjtő, a Somogy megyei Fehér Attila írta, s küldte postaládánkba

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.