Hirdetés

Főoldal » Zene » Interjú Köteles Leanderrel, a Leander Rising énekesével

Interjú Köteles Leanderrel, a Leander Rising énekesével

2015. Március 14. 11:08

Köteles Leander a külföldi porondon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Leander Rising nevű bandának a frontembere. Az éneklésen kívül kiválóan tud játszani zongorán és basszusgitáron is. Együttesével sikeresen vették az akadályokat és megnyerték a Dal című műsor akusztikus döntőjét.

Fotó: Lugosi Péter

A Leander Rising előtt más zenekarokban is játszottál?

 

14 évesen volt egy gimis zenekarom, baromi jó kis zenét nyomtunk, ott csak basszusgitáros voltam. Majd késöbb a Babylon nevű formációban voltam gitáros és énekes, majd amikor annak vége lett, ott indult a "Leander project‘‘.

 

Tartasz valakit a példaképednek, vagy akitől sokat tanultál?

 

Igazi példaképem nincs. Rengeteg olyan művész van, aki hatással volt rám és ezeknek a művészeknek az erősségeiből alkottam magamban egy olyasfajta fúziót, ami befolyásolja a rálátásomat a dolgokra.

 

A kezdetben több feldolgozásotok is volt: Szomorú Vasárnap, Only Girl, Bad Romance. Milyen volt ezeket áthangszerelni? Mennyiben adtatok bele saját személyiségetekből?

 

Direkt meg se hallgattuk igazán a dalokat, csak nagyjából beraktuk a fejbe és a zene gyakorlatilag teljesen újraíródott. Mondhatni újraértelmeztük az egészet, addig a határig, amíg rá lehet ismerni.

 

Számíthatunk még további feldolgozásra?

 

Ez nem egy tervezett dolog, néha-néha szembejön egy jó pop-dal, ami mellett nem tudunk elmenni, így ez inkább egy belső késztetés, hogy hogyan is szólalna meg ez a mi idegrendszerünk és érzelmi világunk szerint.

Fotó: Lugosi Péter

A Szívidomár című lemez megjelent angolul is. Mit vártatok attól, hogy külföldi piacon is szerencsét próbáltok?

 

Nem voltak nagy elvárásaink, megpróbáltuk. Megjelent Európában és az USA-ban is, de őszintén szólva, rengeteget kell melózni és lobbizni ahhoz, hogy igazán el tudjunk adni valamit innen Közép-Európából.

 

Mit csinálsz szabadidődben?

 

Zenélek és alszom.

 

Milyen terved van a 2015-ös évre?

 

Megturnéztatjuk a lemezt Apey és Blindmyself társaságában, nyáron turnék, és íródnak az új dalok. Egyelőre ennyi a terv.

 

Kikkel koncerteznél közösen a hazai zenekarok közül?

 

Akikkel koncerteznék szívesen, azokkal már koncerteztem is. Nehéz lenne megmondani, hogy kivel volt a legizgibb, mert mindegyik valahogy máshogy volt hatalmas élmény.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.