Hirdetés

Főoldal » Zene » Kevésbé ismert zenekarok is lehetőséget kapnak a magyar dal napján

Kevésbé ismert zenekarok is lehetőséget kapnak a magyar dal napján

2016. Szeptember 11. 20:06

Kevésbé ismert zenekarok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a magyar dal napján - mondta Kaszap Attila, a program szervezője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Kifejtette: az óbudai Kobuci Kert idén nyolcadik alkalommal ad otthont a gyermek- és világzenei színpadnak, szeptember második vasárnapján. Reggel mindig gyerekprogramok vannak, a Kolompos és a Kaláka együttes zenél délután, este pedig a Tárkány Művek, a Zuboly, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Besh o droM lép színpadra - tette hozzá.

Megemlítette, hogy a műsorok szorosan követik egymást, és a fellépő zenekarok között kialakuló családi hangulatból sokszor közös, spontán produkciók is születnek.

A fővárosban két helyszínen és legalább hét vidéki településen lesznek koncertek az idei magyar dal napján. A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény, évről évre több tízezer nézővel. A fő cél a magyar zene népszerűsítése, illetve az ismert fellépők mellett a helyi előadók, tehetségek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.