Hirdetés

Főoldal » Zene » Közösen lép színpadra Solymáron a Soulbreakers és Tátrai Tibor

Közösen lép színpadra Solymáron a Soulbreakers és Tátrai Tibor

2015. Május 18. 09:50

A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hetvenes évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá. Solymári fellépésüknek az Apáczai Csere János Művelődési Ház ad helyszínt (2083 Solymár, Templom tér 25.), melynek időpontja: 2015. június 12. 

Fotó: Soulbreakers 

Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (a Napokon, a Seen és az Esclin Syndo együttesekben), ebben a formációban azonban négy húron pendül. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble – „Kirúgott a hámból” – ismerhetjük. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációhoz kölcsönözte összetéveszthetetlen orgánumát (P. Boksz, Üzletembers, Virga Negra, Casanova musical).

Egy tagcserét követően 2013 ősze óta az együttes énekesnője Pleszkán Écska. A fiatal tehetség sikerrel szerepelt pár éve a Magyar Voice műsorában, Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Édesapja, a világhírű jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, nem csak különleges keresztnevet, hanem tehetséget és a zene szeretetét is átadta lányának. Fiatalos lendületével és különleges hangjával tökéletes kiegészítője a csapatnak.

A műfaj szerelmesei számára kétség kívül élő legenda az Erkel Fedrenc-díjas Tátrai Tibor gitáros, aki korábban már több alkalommal elfogadta a zenekar meghívását. Ezúttal is közösen állnak színpadra.
Az est folyamán színpadra lép még a szájharmonika nagymesterének Szabó Tamás-nak az együttese a Mojo Workings is. Szórakozás és Blues garantált!

A solymári buli csupán az első állomása a Soulbreakers ,,Örökség” koncert-sorozatának, mely során további fellépéseket terveznek a ,,mesterekkel”. A paksi Gastroblues fesztiválon szintén Tátrai Tiborral muzsikálnak, míg az őszi szezonban Tóth János Rudolfot látják majd vendégül.

forrás: sajtóanyag

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.